Dag 20 en 21, Hitzacker
6 juli 2024 - Hitzacker, Duitsland
Dag 20:
Vanmorgen mooie toeristische route door kleine dorpjes en bossen 🌲🌳, enige nadeel was dat bij binnenkomst van die dorpjes geplaveid zijn met kasseien, alles in de camper rammelde. Deze kasseien lagen vroeger ook op de bedumerweg in Groningen als je de stad uitging over het van Starkenborghkanaal bv richting Het Hogeland.
Het historische centrum met zijn vakwerkhuizen maakt Hitzacker tot een pittoresk stadje in het noorden van Duitsland. Het ligt op een eiland in de rivier de Jeetzel, die bij Hitzacker uitmondt in de Elbe. Vanaf de al van grote afstand zichtbare wijnberg kunt u uitkijken over het rivierlandschap en het stadseiland. Rondom Hitzacker lopen veel fiets- en wandelpaden. Kies voor een tocht op de Elbe-fietsroutes!
“Een kleine stad met veel charme”, noemde prins Claus zijn moederstad Hitzacker. Zijn standbeeld voor het raadhuis roepen herinneringen aan hem op! Ook draagt de wandelpromenade zijn naam.
Dag 21:
Het beloofd een warme dag te worden, dus gaan tegen half elf op de fiets, het is een ronde van ongeveer 45 km. Het is een mooie route van Hitzacker - Domitz - Hitzacker! Er staat een stevige wind vandaag. Domitz is een vestingstadje. Onderweg rusten op een bankje in de schaduw en eten we een broodje! Tegen 2en zijn we bij het veerpontje die ons terug brengt naar onze startplaats! Tegen 7 uur krijgen we een onweersbui en daar koelt het lekker van af.
Jan van Dijk:6 juli 2024Mooi dat jullie plezier hebben. Wij ook 2-1 joepie…….ik denk dat jullie ook hebben gekeken.
Ineke:6 juli 2024Jazeker, wat een geknoei eerst maar goed ze hebben gewonnen!